Groene Verbinding

Documenten » Groene Verbinding

De Groene Verbinding nadert zijn afronding. De omgeving van Rotterdam-Zuid, Albrandswaard en andere omliggende gemeenten zijn daarmee een bijzondere fietsbrug rijker. Wandelaars en fietsers kunnen straks via de Groene Verbinding, over de Betuwelijn en de A15, van het dynamische Rotterdam naar de rust en natuur van de polders rondom Rhoon, Albrandswaard en andere natuur langs de Oude Maas, én natuurlijk andersom.

Hoog tijd om deze bijzondere verbinding open te stellen voor het publiek. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn, op woensdagmiddag 11 juni aanstaande, vanaf ca. 15.30 uur.

 

Rotterdam-Zuid verbinden met het groen buiten de stad, landschapspark Buytenland en andere natuur langs de Oude Maas. Wandelaars en fietsers kunnen straks vanaf Rotterdam via een brug over de A15 en de Betuwelijn naar landschapspark Buytenland. Met deze verbinding wordt ook de regionale doelstelling ingevuld om de bereikbaarheid van de regionale groengebieden vanuit de omliggende stedelijke gebieden te verbeteren. Op die manier ontstaat immers een directe verbinding tussen de (zuidwestelijke) stadsdelen en het groengebied Midden-IJsselmonde. De verbinding komt ter hoogte van de wijk Portland, waardoor de verbinding ook een functie vervult voor langzaam verkeer naar en van de wijken Portland en Carnisselande.

Opdrachtgever: Stadsregio Rotterdam | Ontwerp en engineering: Gemeentewerken Rotterdam (architectuur Marc Verheijen | staalconstructie Jaco Reusink, Rene Heller, Fred Mugge | geotechniek Dick Wilschut | lichttechniek Tjitse Boot | betonconstructies Alex Gellweiler, Tom Kroos | bestek Jan Schouwenaar | projectleiding Vincent Ledeboer, Karlien Stroeve | contractmanagement Martin Kuijpers | visualisatie Peter Doorduin | ontwerp Albrandswaard Jessica Stolk, Paul Verweij)

 

 

Zie ook http://www.buijtenland.nl/content/de-groene-verbinding

 

Foto`s van de bouw van de fietsbrug [Groene Verbinding] over de A15 vind u HIER.


Let op

Er komt een spannend moment aan deze zomer! Twee stalen brugdelen van zo'n 100 meter lang komen via water en weg aan op hun plaats van bestemming. Daarna worden ze opgetakeld en bijna tegen elkaar aan geplaatst op negen meter hoogte.

Wilt u dit momen
t meemaken? Schrijf dan alvast in de agenda: 24 augustus 2013 van 4.00 tot 5.00 uur 's nachts! De Stadsregio zorgt voor een veilige plek om het werk te bekijken en waarschijnlijk ook wel voor koffie!

Mocht u gewoon willen doorslapen dan ontvangt u van ons zeker nog een mail met foto's van het spektakel.

De officiële uitnodiging voor de buurt volgt nog.

Een fotoreportage en achtergrondnieuws van de bouw vind u op onze Facebook pagina.

NaamSizeDate
icoHT614-A-BT005c [gewijzigde bestektek].pdf614.14 KB2018-05-28 11:43