Blauwe Verbinding

Documenten » Blauwe Verbinding

Toekomstige recreatieve vaarroute tussen Rotterdam-Zuid, Barendrecht en Albrandswaard. Gemeentewerken Rotterdam heeft de projectleiding in handen.

In 2011 start de aanleg van De Blauwe Verbinding. Het gaat om een recreatieve vaarroute, die ook zorgt voor schoon water in het gehele gebied en het Zuiderpark, functioneert als waterberging en een ecologische verbinding legt tussen de verschillende groengebieden.

Deze vaarroute zal ook de leefbaarheid in de buurten van Rotterdam-Zuid verbeteren. Het project heeft een looptijd van tien jaar en wordt in acht deelprojecten uitgevoerd. De acht betrokken overheidsorganisaties hebben zich door een inspanningsverplichting verbonden aan het plan.

Film Mooi Nederland: Stad zoekt land! laat meer zien.

Zie ook de website van de gemeente:  http://www.rotterdam.nl/blauweverbinding

Filmpje over de aanleg van de Blauwe Verbinding Rotterdam [Klik op de link hieronder]

Aanleg Blauwe Verbinding

 

BARENDRECHT - Woensdag 12 februari presenteerde het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde het definitieve ontwerp van het traject van de Blauwe Verbinding in het Zuidelijk Randpark tijdens de inloopbijeenkomst in de Wilhelminahoeve aan de Charloisse Lagendijk 528 in Rotterdam.

Tijdens de inloopbijeenkomst was Bas Nootenboom, lid van het dagelijks bestuur van het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde en wethouder in Barendrecht een deel van de bijeenkomst aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden of een toelichting te geven op de plannen. Daarnaast informeerde het schap over de plannen en planning van het project en was er volop gelegenheid voor het stellen van vragen. Belangstellenden waren welkom tussen 17.00 en 20.00 uur.

 

Vanaf 25 september 2014 wordt op de parkeerplaats nabij het Clara Kinderbos/Heulweg een bouwkeet geplaatst. Iedere donderdag van 10.00 uur tot 11.00 uur bent u van harte welkom tijdens het inloop/informatiespreekuur.

Zie ook

Projectplan maatregelen Zuidelijk Randpark, deeltracé van de Blauwe Verbinding.